1292 header

ÄNTLIGEN DAGS FÖR SERIEPREMIÄR FÖR HERRLAGET

Publicerad 2019-09-25 15:20
Jonny welander 2
Veteranen Jonny Welander
Då var det ÄNTLIGEN dags för seriepremiär för Öckerö IBK herrlag och man tar emot IBF Älvstranden i Hedenhallen nu på fredag 27 sept. Vi tog oss en liten pratstund med en av veteranerna i herrtruppen, närmare bestämt Jonny Welander och lyssnade med honom för att känna in stämningen.


Hej Jonny, då var det dags för hemmapremiär med herrlaget på fredag. Som gammal räv med massor av rutin i Öckerö herrlag, hur känns det?

Hej, det känns gött att serien drar igång nu på fredag, man märkte att fokusen höjdes igår på träningen & vinnarskallarna i oss börjar vakna till liv.

En del nya spelare och även nygamla i truppen, hur har dom kommit in i laget?

Riktigt kul att se lite nya ansikten samt att spelare väljer att komma tillbaka till Öckerö! Tycker att alla har kommit in bra i laget, dem flesta kände åtminstone någon i laget sedan tidigare så det känns som att det gick väldigt smidigt.

Om vi förstått det rätt så har det varit en del skador m.m. på försäsongen. Hur har försäsongen gått egentligen?

Försäsongen har väl varit en katastrof om jag skall vara ärlig. Dålig uppslutning innebar att vi slutade med den gemensamma fysen i ett tidigt skede och efter att vi gått in i hall så har det varit en väldigt dålig närvaro pga skador, sjukdomar, resor, spelare som har småkids hemma osv. Vi har därav haft svårt att spela ihop kedjeformationer så vi får nog vara beredda på att dem inledande matcherna kan bli riktigt tuffa för oss.

Vilken målsättning kan vi förvänta oss av er denna säsongen?

Jag tror att vi kommer att få en väldigt tuff inledning av serien men om närvaron på träningarna ökar ihop med att vi håller oss hyfsat skadefria så tror jag att vi kan ta oss tillbaka & förhoppningsvis hamna på den övre halvan av serien åtminstone.

Vilka spelare har sett heta ut och kommer visa vägen denna säsongen?

Tycker att många ser heta ut men här är några som jag tycker sticker ut lite extra just nu.

Alexander "Åke" Alphede har ju varit ständigt het i drygt 20 år nu så han kommer definitivt vara en nyckelspelare även i år.

Jonas med sina ledaregenskaper & grymma spelförståelse kommer att göra stor skillnad när han har möjlighet att vara med.

William som fick sitt stora genombrott förra säsongen tror jag kommer bli en väldigt viktig spelare för oss, han visar inte bara vägen på plan utan skapar även grym stämning i omklädningsrummet.

Elias avslutade förra säsongen grymt bra & har sett riktigt het ut på försäsongen.

Arvid har varit stekhet på försäsongen & jag tror att han kommer att utvecklas rejält under kommande säsong.

När Andreas Agustsson är på spelhumör så håller han en extremt hög nivå & han besitter dessutom en mäktig bössa där han ofta från ingen vinkel alls borrar in ett dragskott rätt upp i krysset.

Adam Albinsson tycker jag är vår bästa allround spelare som kan leverera från alla positioner, vår mest kompletta lirare helt enkelt. Fantastisk gubbe att ha med i laget som kommer vara otroligt viktig denna säsong.

Om man skall lyckas vinna tighta matcher så behöver man en bra målvakt och Viktor Olsson har sett grymt het ut i målet & kommer definitivt vara en nyckelspelare om vi skall lyckas med ett bra resultat i år.

IBF Älvstranden står för motståndet i premiären, vad vet vi om dom?

Vi har alltid haft svårt mot Älvstranden, dem är tunga att möta & tappar man koncentrationen för en sekund så har dem snipers som Emil Bech & Tobias Darrell i spetsen som sällan missar ett läge.

Hur tror du matchbilden kommer se ut?

Jag tror att det kommer att bli en jämn fight där vilja & inställning kommer att väga upp för möjlig avsaknad av kvalitén för Öckerös del. Jag tror att Älvstranden kommer att starta starkast men att vi växer in i matchen & drar det längsta stråt tillslut, kanske inte helt rättvist men innebandy har ju aldrig varit rättvist.

Så den stående frågan, hur går det och vad blir resultatet?

Vi ligger under med 6-5 när det är fem minuter kvar av matchen, vi tar timeout och parkerar Viking och Alexander framför kassen. Försöker hitta lägen för William och Aga att bomba in skott mot mål vilket ger resultat i form av att vi vänder underläget och vinner med 7-6 när slutsignalen tjuter.

Grymt! Då hoppas vi på en seger på fredag och en fullsatt Hedenhall. Tack för intervjun och lycka till på fredag!

Stort tack Danne, hoppas på att se lite publik i hallen på fredag, finns inget som höjer en så mycket som lite gött tryck på läktaren!

ockeroibk.se
Md 140610 stiftelsen dunross
Md ica supermarket
Md tullhuset h n

Besök vår nya klubbshop på https://www.innebandykungen.com/foreningsshop/ockero-ibk.html

Där finner ni Overaller, shorts, väskor mm

Md sargreklam
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub