Damtrupp
1292 header

Innebandyhelgen som gick...

Publicerad 2018-11-19 09:17

För att vara ledare i innebandy måste man ha en ledarlicens och gå ledarutbildningar annordnade av förbundet. I lördags var det dags för två av tjejernas ledare att gå en av dessa utbildningar för att förnya sina licenser. Hela utbildningen var praktisk och vi fick lära oss mycket matnyttiga övningar gällande knäkontroll och spelövningar. Vi fick också lära oss att Pixbos P07 lag har 12 (TOLV!) ledare, det innebär att de måste bänka ledare på matcherna. Vi har lite andra förutsättningar i vår klubb kan man lugnt säga... Medans Danne och jag lirade innebandy i Svingeln spelade F06 match mot Hindås. Det var deras absolut bästa match någonsin enligt de som fick äran att se denna match och tjejerna var helt överlyckliga.


På söndagen var det dags för returen mot Hindås på bortaplan. En flyttad match med start 08.30... jättetidigt men helt mitt eget fel. 07.20 färjan och vi sladdade in runt 08.15. Inte den bästa uppladdingen inför match och det får jag ta på mig som enda ledare denna tidiga morgon. Med matchen från dagen innan färskt i minnet ställde tjejerna in skorna på plan och satte sig och tittade på ;) I första periodpausen tyckte de inte alls att det var roligt att spela innebandy, dessutom var golvet jättehalt. Allt gick liksom helt fel. Men efter andra halva perioden så både vaknade de och struntade i det hala golvet och började spela innebandy. Tänk vad kul det blir när man faktiskt kämpar och är först på boll. Vi avslutar matchen med ett mål och då spelade det ingen roll för tjejerna vad slutresultatet blev för det räckte. De lyckades komma upp och vända mentalt och då blev det kul igen. Det är rätt attityd det :)


För vissa av tjejerna och mig själv bar det av till nästa match som var mot Zenith i F04:a serien. Jag konstaterar lugnt att det går bra mycket fortare och smäller väldigt mycket mer i den serien. Det var en supertajt match och många mål. Det var lite snurrigt då Lowa A tog en tur till skogen innan hon hittade hallen och kom sista minuten av första perioden. Tur vi hade Maja M som är flexibel och hoppade in på Lowas plats tills hon kom och därefter gjorde sin debut på backen. Bra jobbat av alla och det var kul att gästspela i F04.


/Karin

Md 140610 stiftelsen dunross
Md ica supermarket
Md tullhuset h n

Besök vår nya klubbshop på https://www.innebandykungen.com/foreningsshop/ockero-ibk.html

Där finner ni Overaller, shorts, väskor mm

Md sargregklam t hemsidan
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub