Herr trupp
1292 header

Tränarstaben utökas med en fystränare & pådrivare av allra högsta rang.

Publicerad 2017-07-22 10:48
Part 1499710382115
Odd signar på för 2 säsonger.
Första träningen Odd höll i var flertalet gubbar tvungna att lämna fysbanan för att lägga en pizza på dass. Efter några träningar såg man hur gubbarna i laget utvecklades till fysfenomen i rasande takt. Odd har förmågan att kräma ur det där lilla extra som gör att man blir lite starkare för varje träning som går. Träningarna har varit varierande och roliga och det var otroligt roligt att höra att Odd väljer att piska oss säsongen ut! Vi tog oss en pratstund med Odd, klicka på rubriken för att läsa vidare!

Hur tycker du att vi har skött oss såhär långt på försäsongen?

Jag är enormt imponerad över hur ni har tagit i och verkligen anammat träningen. Jag var lite nervös efter dom första gångerna att ni skulle tappa sugen. Det var hårda pass men när ni väl kom över den där första puckeln så körde ni helt otroligt. Var enormt roligt och se hur ni puschade varandra och faktiskt utvecklades. Ibland kändes det till och med som att ni var lite sugna.

Vem är Odd utanför träningens värld, vad har du för övriga fritidsintressen?

Bra fråga försöker fortfarande lista ut det men har inte riktigt kommit fram till det än. Jag bor på Hässlavägen här ute på hönö, jag har två barn Theo 15år och Ayleha 12år (dom spelar båda innebandy). Stort intresse förutom träning är dykning och då gärna grottdykning i Mexico och det mesta som har med spel, datorer eller elektronik att göra. Annars gillar jag att jobba, jobbar med Telematik och IT på Volvo med våra externa kunder.

Berätta lite om hur din roll i tränarstaben kommer att se ut, vad är det som du främst kommer att vilja bidra med under säsongen?

Det är första gången som jag faktiskt kliver in i en tränarstab på detta viset så jag vet inte helt än. Tror det beror lite på vilka andra tränare och vad dom vill ha hjälp med. Jag hoppas att kunna bidra med att vi bibehåller denna fina uppbyggnaden som vi haft under försäsongen och att vi jobbar en hel del med prehab så vi förebygger skador. Sedan vill jag bidra med glädje, kunskap och motivation när det gäller allt jag kan.

Berätta lite om din bakgrund inom idrott & träning, hur kommer det sig att du blev instruktör/tränare & var får du din enorma drivkraft/engagemang ifrån?

Jag har alltid tränat ganska mycket, dock varit ganska snål med bollsporter. (Har noll bollkänsla). Min stora del var gymnastik som ung, främst trupp gymnastik men även romerska ringar. Sedan har kampsport varit ett stort intresse Combat submission wrestling och thai boxning är det jag har tränat men tycker det är roligt med dom flesta kampsporter. Brukar ju sägas att dom som inte kan dom blir tränare i mitt fall stämmer det faktiskt ganska bra, Min kropp höll inte och jag gjorde noll prehab och rehab. Så skadorna kom tillbaka hela tiden. Drivkraften kommer från er, när man ser att ni kämpar och tar i och kör hela tiden då vill man fortsätta att ge och puscha så ni verkligen får ut allt ni kan. Själv har jag svårt att motivera mig själv när jag är ensam men i grupp så går det alltid enkelt. Jag vill kunna återskapa det och hjälpa till så att ni får ut allt varje gång. Ibland behövs det mycket ibland mindre, det är också väldigt individuellt vilket gör det riktigt kul och utmanande med lag.

Vad har du för förväntningar, mål och tankar inför kommande säsong?

Mitt främsta mål är att vi inte skall få några skador utan att ni skall vara så pass starka och uthålliga att kroppen klarar av det belastningen som en säsong faktisk lägger på den. Ett annat mål är ju naturligtvis också att det aldrig skall vara orken, flåset eller styrkan som gör att vi tappar en match. Sist men absolut inte minst skall det vara kul med FYS, det är väldigt ofta när man pratar om fys träning i en speciell idrott som ett nödvändigt ont, jag vill att det skall vara en rolig del av sporten som faktiskt visar sig tydligt i resultaten.

Öckerö IBK:s sportchef, Daniel Hansson, är väldigt nöjd med nya fystränaren och upplägget.

- Härligt att Odd ville hoppa på tränaruppdraget hos oss i Öckerö IBK herrlag. Efter 3 säsonger med vår tidigare fystränare Cecilia Hansson, så kände hon att det var dags att lämna över stafettpinnen till ny fystränare. Frågan gick oavkortat till Odd, då vi vet att han är en kompetent och engagerad fystränare. Nu har vi kört sedan maj månad och det har sett riktigt, riktigt bra ut. Kul att se Odd köra med killarna. Dom har drillats hårt 3ggr/vecka. Tycker truppen ser mer tränade ut än någonsin och det är mycket Odds förtjänst. Odd kommer vara med oss under hela kommande innesäsong, vilket betyder att vi kommer kunna bibehålla fysen på ett annat sätt än tidigare säsonger. Odd kommer utveckla fysen några nivåer till under kommande säsong. Riktigt kul att vi fått Odd med i ledarstaben för kommande säsong.

Jonny
Md 140610 stiftelsen dunross
Md ica supermarket
Md tullhuset h n

Besök vår nya klubbshop på https://www.innebandykungen.com/foreningsshop/ockero-ibk.html

Där finner ni Overaller, shorts, väskor mm

Md sargregklam t hemsidan
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub