Herr trupp
1292 header

Seriepremiär för Herrlaget nu på söndag!

Publicerad 2017-09-29 16:04
Danneelias
Sportchef Daniel Hansson till vänster & tränare Elias Andersson till höger.
Herrlaget möter Floda IBK på bortaplan nu på söndag kl.13.00 i Allehallen. Hade varit riktigt kul om någon skulle vilja komma och stötta oss! Vår tränare Elias & sportchef Daniel svarar på lite frågor inför premiären.

- Tankar inför premiären, hur tycker du att det har sett ut hittills på träningarna och vad tror du om våra chanser på söndag?

Elias A:

Jag har stora förväntningar på söndagens match. Det ska bli riktigt kul att äntligen komma igång på allvar.

Träningarna har sett riktigt bra ut, mycket folk och ett bra tempo.

- Vi har förlorat några tunga pjäser inför premiären. Mangan (Vår målvakt som sett stekhet ut på försäsongen pajade knät i Björnslaget) & nu senast i veckan signade vår lagkapten Erik på för spel med Zenith i Div 1. Hur tror du att dessa spelartapp kommer att påverka oss under denna säsong?

Elias A:

Att Erik fick chansen att spela med Zenith är väldigt roligt och jag önskar honom all lycka.

Det som hände med Magnus är mycket tråkigt. Magnus är lika viktig på planen som brevid så han kommer vara med på träningar och matcher för att hålla upp en god laganda på ett sätt som bara han kan.


- Senast på träningen dök det upp 4 killar från Zenith JAS. Dem såg riktigt heta ut & man kände direkt att det blev bättre tempo & kvalite på träningen. Kommer vi få se några av dessa herrar på plan redan nu på Söndag tro?

Elias A:

Två av killarna från Zenith JAS kommer vara med & köra redan nu på söndag. Det ska bli riktigt kul att se dom i en matchsituation.


- Det har skett mycket arbete bakom kulisserna kring ett samarbete mellan Öckerö IBK & IK Zenith. Skulle du kunna utveckla lite vad detta samarbete innebär i praktiken, hur du tycker att det har fungerat såhär långt och hur du tror att det kommer att utvecklas under säsongen 2017/2018?

Daniel H:

Ja, vi har nu ett samarbetsavtal med IK Zenith. Samarbete startade egentligen redan förra säsongen, då vi hade gemensamt JAS lag, Zenith/Öckerö. Det hade vi både på herr och damsidan. Inför denna säsong så har vi förändrat lite då vi i Öckerö inte har så många spelare som kan spela i JAS serien. Vi, Öckerö och Zenith, valde att ändra och gå över på ett samarbetsavtal. Allt för att kunna fortsätta erbjuda våra juniorer spel i JAS laget, som denna säsongen är i Zenith:s regi. Det känns bra. Samarbetet innebär att vi kan hjälpa till att utveckla alla unga spelare en bra och lagom utmaning i båda föreningarna. Dels kan man spela i div.1 (IK Zenith), div.3 (Öckerö IBK) eller div.5 (IK Zenith). Detta samarbete möjliggör att killarna kan få utvecklas i den takt och miljö som passar varje individ bäst. Både Öckerö och Zenith ser redan stora effekter av utvecklingsmöjligheterna som detta samarbete medför. Bla så har våran egen Erik Nordgren fått chansen att spela div.1 med Zenith, och vi kommer även kunna erbjuda några JAS spelare spel i div.3 med Öckerö. Om vi inte haft detta samarbetsavtal, så hade inte det varit möjligt. Med andra ord så är det "win-win" i detta samarbete för framförallt spelarna, men även föreningarna.

- Vad tror du om våra chanser i premiären och hur många höstlöv kommer svepas in från din sticka?

Daniel H:

Jag tror på oss, vi har bra trupp och nu kommer även lite unga hungriga spelare från JAS laget kunna få chansen att sätta press på oss gamlingar som spelar, vilket kommer innebära en bra miljö för att lyfta oss som lag. Även våran nya tränare, Elias Andersson, kommer bidra med nya idéer och lösningar som kommer bli utvecklande. Jag tror vi vinner premiären mot Floda med ett par bollar. Min egna insats vet jag inte. Känns lite rostigt efter ett sabbatsår förra säsongen. Men skall väll kunna bidra med rutin och en å annan poäng tycker jag! Några poäng och höstlöv kan jag väll utlova från nr.28 denna säsongen.

Jonny
Md 140610 stiftelsen dunross
Md ica supermarket
Md tullhuset h n

Besök vår nya klubbshop på https://www.innebandykungen.com/foreningsshop/ockero-ibk.html

Där finner ni Overaller, shorts, väskor mm

Md sargregklam t hemsidan
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub